Návod na DIY běhací talíř za dvě stovky

Běhací talíř je perfektním zpestřením osmáčího fitka a hodí se do každé klícky či voliéry... 
Ovšem běžně se v nabídce obchodů zaměřených na zvířata neobjevuje. Jediný který bývá v nabídce je poměrně malý, plastový, který se pro osmáky příliš nehodí. 
Šikovný kutil, můžete si talíř sestrojit z jakékoliv kruhové desky, ložiska (hodí se i kolečko z kolečkových bruslí) a libovolné nakloněné roviny. Pro méně zdatné, nebo třeba začínající kutily představujeme hezky krok po kroku jednoduchý postup, jak běhací kolečko sestavit z ikonického ikeáckého talíře Snudda. 

Pokud plánujete běhací talíř sestavit, nejdřív zkontrolujte, jestli se vám vleze do osmáčí ubikace - aby měli osmáci na běhání dost místa, potřebujete minimálně 45 cm x 55cm plochy čistě pro talíř. Protože osmáčci mohou z talíře zklouznout musí být také okolí talíře bezpečné (žádné trčící větve nebo možnost pádu z velké výšky.

Jednoduchý návod na výrobu, krok po kroku

Co budete potřebovat:
Postup:


Talíř snudda je dřevěný a přelakovaný - takže se velice dobře čistí. Nevýhodou je, že může osmáčkům hladký povrch dělat problémy při běhání, i když obvykle si zvyknou. Aby se klouzání zamezilo, je možné na talíř nalepit jemný brusný papír. Vznikne tak dokonalé místo pro osmáčí pedikůru - osmáčci si pře běhání budou perfektně obrušovat drápky.

Osmákům často trvá poměrně dlouhou dobu, než pochopí, jak běhací talíř funguje.  Klidně nad jeho principem dumají i měsíc, pokud ho neznají z dřívějška. Navíc někteří jsou absolutními milovníky běhacích talířů, jiní zarytě talíř ignorují a používají ho jen sporadicky, třeba jako ideální místo na čůrání. To je jeden z důvodů, proč není ideální do prvního běhacího talíře investovat velké částky. 
Pokud ale běhání na plochém talíři propadnou, budou to moct podobně jako naši kluci konečně pořádně roztočit...:)


Žádné komentáře:

Okomentovat